Erik & Marjolijn
Over ons
Thuis in het onderwijs is een initiatief van Marjolijn Ham en Erik Everink, beiden trainer en trainingsacteur. Allebei hebben ze veel ervaring binnen het onderwijs in verschillende functies.

Marjolijn Ham:
Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen, dat is mijn passie. 
Na 13 jaar gewerkt te hebben als leerkracht, IB-er en bouwcoördinator was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Omdat mijn hart trok naar het theater ben ik een 4 jarige theateropleiding gaan doen. Van daaruit ben ik gaan werken als trainingsacteur en trainer, en heb ik een nieuwe passie gevonden. 
Ik ben erg geïnteresseerd in hoe mensen met elkaar communiceren. Wat doen ze, wat zeggen ze, hóé zeggen ze dat, hoe gedragen ze zich en vooral: wat voor effect heeft dat? Je kunt niet ‘niet communiceren’. Je communiceert met je hele 'mens-zijn'. Dat gegeven boeit mij enorm.
Door een gesprek ter plekke ‘uit te spelen’ wordt dat direct zichtbaar. In de trainingen die wij verzorgen krijg je heldere en praktische 'tools' in handen die direct toe te passen zijn en een positief effect hebben.
Wanneer mensen inzicht krijgen in hun eigen houding en gedrag zijn ze relatief makkelijk in staat om dat om te buigen naar een andere, effectievere manier. Dat geeft mij veel voldoening en energie!

Erik Everink:
Mensen ondersteunen in hun leerproces, dat is de rode draad in mijn professionele bestaan. 
Na zo'n tien jaar voor de klas te hebben gestaan in de bovenbouw van het basisonderwijs heb ik een opleiding tot master in NLP afgerond en ben van daaruit in de trainingswereld terechtgekomen. Aanvankelijk als trainingsacteur en later ook als trainer.
Het onderwijs heb ik echter niet vaarwel gezegd. Daarvoor heb ik het teveel in mijn hart gesloten. Naast mijn werk als trainingsacteur en trainer ben ik twee dagen per week leerkracht en merk ik dat verschillende werkomgevingen voor mij heel stimulerend werken. In de dagen dat ik lesgeef aan mijn eigen klas profiteer ik van heel veel zaken die in mijn trainingswerk de revue passeren. 
Naast de verschillen zie ik een belangrijke overeenkomst tussen mijn beroepen, namelijk: het begeleiden van de ontwikkeling van anderen. En het mooiste is: daardoor ontwikkel ik mijzelf ook!


Met het initiatief Thuis in het onderwijs is de cirkel rond voor ons; door ons werk als trainer en trainingsacteur in het onderwijs uit te voeren en zo collega-leerkrachten te begeleiden: daar worden wij pas echt gelukkig van!
 
        
Volg Matrix Coaching op TwitterVolg Matrix Coaching op FacebookVolg Matrix Coaching op Linkedin